Les eleccions a Galícia seran les primeres eleccions autonòmiques del 2024 a Espanya, una cita amb les urnes que servirà per elegir al pròxim president o presidenta de la Xunta i redefinirà el rumb polític de la regió. Aquestes eleccions són anticipades i van ser anunciades per Alonso Rueda el passat 21 de desembre. A continuació, et deixem tota la informació sobre les eleccions a Galícia 2024: data, calendari electoral, horaris d'obertures dels col·legis i fins quan es pot votar

🔴 Resultats eleccions a Galicia 2024, DIRECTE | Escrutini, recompte i qui va guanyant

🔴 Eleccions a Galícia 2024, DIRECTE | Votacions, enquestes i última hora dels candidats

🗳️ Eleccions Galícia 2024: candidats i claus dels seus programes

✍️ Així estan les enquestes de les eleccions gallegues avui
 

Eleccions a Galícia 2024: Dates i calendari electoral

Les eleccions a Galícia tindran lloc el pròxim 18 de febrer. Així és com es queda el calendari electoral:

  • 2 de febrer: inici de la campanya electoral.
  • 8 de febrer: últim dia per demanar el vot per correu. 
  • 12 de febrer: últim dia per a publicar enquestes electorals.
  • 14 de febrer: últim dia per entregar el vot per correu
  • 16 de febrer: fi de la campanya electoral
  • 17 de febrer: jornada de reflexió
  • 18 de febrer: eleccions autonòmiques de Galícia

Fins quan es pot votar?: Horari d'obertura dels col·legis

Com és habitual, les meses electorals es formaran a les 8 del matí amb el seu degut president de mesa, vocals i suplents. Les votacions començaran a les 9 hores, hora en la qual els col·legis obriran les portes, i acabarà a les 20 hores. Recorda que una mesa no es pot constituir si falta un dels seus membres, de manera que si el president o un dels vocals falla, serà substituït pels suplents. 

Un cop els col·legis hagin tancat, començarà el recompte de vots, moment en el qual el president anirà extraient els sobres un per un, llegint-los en veu alta i ensenyant-los a la resta de membres.

Com votar a les eleccions de Galícia?

Per votar a les eleccions de Galícia, el primer que has de saber és el col·legi electoral que tens assignat. Aquesta informació la trobaràs a la targeta censal que rebràs al teu domicili. Recorda que si vas a una mesa que no és l'assignada, no podràs votar. A més a més, és obligatori portar el teu DNI, passaport o carnet de conduir. 

Com votar per correu

Si has decidit que vols o has de votar per correu, has de demanar abans del 8 de febrer el Certificat d'inscripció en el Cens Electoral de la comunitat autònoma de Galícia. Pots sol·licitar-lo a través de la pàgina web de correus o a qualsevol oficina de Correus d'Espanya. Recorda que per sol·licitar-lo presencialment, la persona sol·licitant ha de ser el que acudeixi a l'oficina de Correus, a excepció de discapacitat o malaltia. 

A més a més, per tal d'agilitzar els tràmits, pots demanar cita prèvia a les oficines de Correus a través de la pàgina web de Correus, l'app o l'Oficina Virtual. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!