Els mals resultats del PPCatalà a les eleccions del 21 de desembre passat li han passat factura, en el sentit més estricte de la paraula. Els populars només van aconseguir tres diputats i això es tradueix en 130.000 euros de subvenció vinculada als resultats, xifra molt baixa tenint en compte que el partit en va gastar 1,8 milions en la campanya. 

El que més els afecta és el fet de no haver aconseguit grup propi al Parlament. Amb això no podran accedir a les ajudes per subvencionar l'enviament de propaganda electoral, que és de més o menys d'1 milió d'euros per als partits que sí que aconsegueixen grup propi.

Un decret que s'ha publicat al BOE explica com es reparteixen aquestes ajudes: hi ha una subvenció de 16.101,6 euros per escó aconseguit, 0,61 per vot i 0,17 per possible elector per a l'enviament de la propaganda electoral; tot això en el cas que el partit tingui grup propi. 

La CUP i el PSC tampoc no podran cobrir totes les seves despeses. Els cupaires, amb 4 escons, rebran 270.000 euros d'ajuda, que no arriben als 433.000 invertits en la campanya. Els socialistes, tot i obtenir grup propi, també hauran d'afegir diners de la seva butxaca, ja que només els donaran una subvenció de poc més d'un milió i mig, quan ells en van gastar 1,7.

Pel que fa a la resta de partits, els resultats de Junts per Catalunya es transformaran en un màxim d'ajudes de 2 milions d'euros, quan en van gastar 1,4. ERC i Catalunya en Comú, que tenien un pressupost per sota de les quantitats de subvenció que els concedeixen els seus resultats, si ho justifiquen, podran reclamar tot el que han gastat. Finalment, Ciutadans quasi ha quadrat el pressupost per a la campanya amb la subvenció que rebrà: va gastar 2,1 milions i en podrà reclamar 2,17.