Eren segurament les eleccions europees més transcendentals de l’última dècada. Estava en qüestió el mateix projecte de la Unió Europea amb l’auge de l’extrema dreta euròfoba. Davant d’aquest escenari, a Pedro Sánchez li espera una intensa agenda de reunions amb els principals dirigents europeus per analitzar els seus resultats. Entre altres líders, mantindrà trobades amb el president francès Emmanuel Macron i la cancellera alemanya Angela Merkel.

Segons han informat fonts del govern espanyol, Pedro Sánchez viatjarà aquest dilluns al vespre fins a París, on a les vuit del vespre mantindrà un sopar de treball amb Macron al Palau de l’Elisi. “Tots dos líders analitzaran els resultats de les eleccions al Parlament europeu i intercanviaran punts de vista tant sobre la renovació de càrrecs a les institucions europees com sobre l’Agenda Estratègica de la UE 2019-2024”, indiquen des de Moncloa.

Des de la capital francesa, el president espanyol en funcions viatjarà aquest dimarts fins a Brussel·les, per a un sopar informal amb els caps d’Estat i de govern de la Unió Europea, on es debatran els mateixos assumptes. Abans de l’àpat, a primera hora de la tarda, Sánchez es reunirà amb la cancellera alemanya Angela Merkel.