Els advocats del president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, Gonzalo Boye i Jaume Alonso Cuevillas tenien raó, segons el jurista Joan Queralt. Després de la resolució del Tribunal Suprem sobre la llista de Junts per Catalunya a les eleccions europees, el catedràtic de dret ha assegurat que el recurs interposat pels advocats és encertat i que per tant el president i els consellers a l'exili, poden presentar-se als comicis del dia 26 de maig.

Segons Queralt, de la resolució d'avui del Suprem que ha qualificat de "molt bona notícia", se'n poden extreure dues grans conclusions, la primera que efectivament, els jutjats competents són els contenciosos administratius de Madrid, tal com ho estipules la LOREG i la Llei de la Jurisdicció del contenciós Administratiu (LJCA).

I, en segon lloc, que el Suprem, que s'ha declarat no competen per la matèria, ha declarat que no hi ha cap causa per la inelegibilitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí i que ha ordenat als jutjats competents, el contenciós administratiu, que resolgui amb la màxima celeritat i el més ràpid possible.