La premsa internacional dona per fet que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí seran candidats a les properes eleccions europees, un cop s’ha sabut que el Tribunal Suprem espanyol no hi veu cap obstacle, en contradicció amb la Junta Electoral Central.

La notícia s’ha escampat pels mitjans internacionals d’arreu del món, entre altres la radiotelevisió pública alemanya Deutsche Welle, el digital Politico (el més influent entre l’establishment de la UE), el diari liberal progressista austríac Der Standard, el referent de l’esquerra mexicana La Jornada, el progressista francès Le Monde o fins i tot el diari local argentí La Verdad, de Junín, una ciutat petita al nord de Buenos Aires.

Els titulars van des del “Carles Puigdemont pot ser candidat a les eleccions europees, segons el Tribunal suprem espanyol” (Le Monde) a “Via lliure a Puigdemont per a ser candidat a les europees” (La Jornada) o el foteta “Els estrambòtics litigis dels candidats europeus espanyols” de Der Standard,  que ho qualifica tot plegat de Kandidatenkarussell, expressió que no cal traduir.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat