Compte enrere per les eleccions municipals 2023 a Catalunya. El pròxim 28 de maig els 947 municipis de Catalunya viuran una jornada electoral amb unes noves eleccions municipals on els ciutadans hauran d'escollir els seus representants. A banda, aquest 2023 també, es voten les eleccions generals 2023, tot i que, encara no s'ha definit una data exacta, el govern espanyol ha fixat en el mes de desembre per a les eleccions generals. Aquí trobaràs tot el que necessites saber per a les eleccions municipals a Catalunya i les eleccions generals: dates clau, calendari i candidats. 

🔴 Debat TV3 | Debat electoral de Barcelona i fact-checking, DIRECTE
 

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats
 

📩 Vot per correu a les eleccions municipals 2023: terminis i tot el que has de saber
 

Quan són les eleccions municipals 2023 a Catalunya?

Consultant el calendari del 2023, a Catalunya els comicis municipals seran el pròxim 28 de maig, per tant, els ciutadans s'han de marcar aquesta data. L'últim diumenge del mes de maig se celebren les eleccions municipals a tot l'estat espanyol, però hi ha comunitats on també aquest dia se celebren eleccions autonòmiques, no és el cas de Catalunya, ja que les darreres eleccions autonòmiques es van celebrar el 14 de febrer de 2021, i per tant, les següents toquen en febrer de 2025. Per la seva banda, els partits polítics tenen altres terminis marcats en la seva agenda electoral

🗳️ Quan seran les eleccions municipals 2023 a Espanya?: data i tots els detalls
 

La llei electoral estableix quines són les dates clau de cara a unes eleccions. El dilluns 3 d’abril del 2023 s'estableix el Decret de convocatòria de les eleccions municipals. La campanya electoral té una durada de 15 dies, cosa que significa que el divendres 12 de maig, a les 0:00 hores és el dia en el qual es dona la pistonada de sortida a la campanya electoral. A partir d'aquesta data ja es pot començar a demanar el vot. Una vegada s'ha iniciat la campanya electoral, el segon diumenge, és a dir el 21 de maig se celebrarà l'acte central, que s'aprofita per donar-se a conèixer. Això sí, l'últim dia per demanar el vot serà el divendres 26 de maig. Un cop finalitzada la campanya electoral, el dissabte 27 de maig és la jornada de reflexió, i aquest dia està prohibit demanar el vot. Finalment, el dia 28 de maig serà moment de votar des de les 8:00 del matí fins a les 20:00 hores de la tarda.

Calendari eleccions municipals 2023
Calendari de dates clau per a les eleccions municipals 2023.

❓ Com sol·licitar el vot per correu per a les eleccions municipals 2023?
 

Eleccions a Catalunya 2023: quan són les eleccions generals?

Les eleccions generals 2023 se celebraran el 23 de juliol. Després dels mals resultats del PSOE a les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat eleccions anticipades. Així doncs, seran les primeres que se celebraran a Espanya en plenes vacances d'estiu: mai hi ha hagut comicis al Congrés i al Senat ni al juliol ni a l'agost.

La campanya electoral per a les eleccions generals del 23-J començarà el 7 de juliol a les 0:00 hores. A partir d'aquest dia els partits engegaran una campanya que s'allargarà durant 15 dies, és a dir, fins al 22 de juliol a les 0:00 hores. Tal com estableix la llei electoral, el 22 de juliol, serà la jornada de reflexió per als partits vint-i-quatre hores abans de la cita electoral.