El candidat de Ciutadans a la presidència del govern espanyol, Albert Rivera, promet "retornar" l'Estat a Catalunya si governa a partir del 28-A i avisa l'independentisme que "Catalunya no és el seu mas". Rivera ha presentat batalla contra els que volen "dividir" i assegura que si arriba a Moncloa serà president "per a quasi tots" els espanyols.

El líder de Cs assegura que no cedirà al "xantatge" independentista: "Als que volen liquidar el país no els hi donarem ni aigua". Rivera promet que, per fer-ho, s'agafarà a qualsevol opció que li permeti l'aritmètica postelectoral per fer fora Pedro Sánchez: "Si hi ha un sol escó més, ho faré" perquè és una "emergència nacional" impulsar un canvi a la presidència.

En relació a Catalunya, Rivera ha criticat que PP i PSOE hagin desaparegut en les darreres quatre dècades de terres catalanes i crida a "independitzar-se" dels independentistes perquè l'Estat no estigui "en mans de hooligans". Rivera ha recomanat "votar Sánchez" a qui no li agradi aquest plantejament i ha intentat sumar al seu voltant tot el vot constitucionalista.