El cap de llista d'ERC a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, ha carregat aquest dimecres contra el president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, per haver "rebentat" la separació de poders "inherent" en qualsevol democràcia i li ha demanat que deixi de fer el "ridícul".

Després que Sánchez hagi reivindicat el seu control sobre la Fiscalia per extradir el president Carles Puigdemont, Rufián ha lamentat que amenaci en utilitzar la fiscalia "contra la dissidència política catalana". "Pedro, ningú com tu es mereix ser derrotat a Catalunya el proper 10-N, deixa de fer el ridícul", ha exclamat des d'un míting d'ERC a Flix. El republicà ha defensat la via del diàleg i la democràcia que defensa ERC i ha demanat la victòria a Catalunya el proper diumenge.

Durant la intervenció, Rufián ha ironitzat que la Junta Electoral Central (JEC) hauria de prohibir fer el "ridícul" en campanya, en relació a Sánchez. Un dia més, Rufián ha avisat que si el PSOE "pot triar, triarà la pitjor opció" i serà la gran coalició entre PP i PSOE. "Un pacte entre PSOE, PP i Cs suposarà una regressió brutal en drets civils, socials i nacionals. L'únic obstacle som nosaltres", ha apuntat.

Per la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha criticat Sánchez per ser "pitjor" que l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy. Ha dit que se li ha escapat del control aquesta campanya per la seva "obsessió" amb la gran coalició. Torrent ha dit que si Sánchez vol empresonar "li diem que guanyarem pels presos, exiliats i represaliats". Ha plantejat que el 10-N s'ha de triar entre la gran coalició o ERC.

"No podem permetre que a Catalunya guanyi el PSOE. Aquest diumenge ens hi juguem molt. El 10-N va de repressió o de democràcia; del règim del 78 o de República; de la gran coalició de PP, PSOE i Cs o d’ERC. I creieu-me que guanyarem", ha dit Torrent.