El PSOE ha denunciat a la fiscalia la campanya del PP "Falcon Viajes" per l'ús "intolerable" que fa en un dels seus memes de la imatge de les filles del president Pedro Sánchez, ambdues menors d'edat, amb els seus pares en una platja d'Eivissa. Consideren que la utilització de les menors suposa "traspassar una línia vermella".

Els socialistes volen que la fiscalia valori ara si el PP ha comès algun delicte utilitzant aquestes imatges, malgrat que el PP assegura que no ha utilitzat cap fotografia de la família del president a la seva campanya i que la distribució d’aquestes imatges correspon a altres persones “que no tenen res a veure amb el PP”. 

D'altra banda, també han denunciat a la Junta Electoral Central (JEC) la campanya sencera.

La imatge al·ludida, que segons el PSOE el PP ha fet circular per les xarxes socials, mostra a la família del president espanyol en vestit de bany, amb Pedro Sánchez de la mà de la seva dona en primer pla i les seves dues filles adolescents darrere, il·lustrant un suposat anunci de vacances de l'agència "Falcon Viatges" amb el títol: "Eivissa, la vida local amb els diners de tots".

En el simulacre d'anunci també pot llegir-se: "PVP Falcon Viatges: Ho paguem tots" i "PVP Ni se sap, resta dels mortals" i "Falcon Viatges, viatja Sánchez i paguem tots".

Els socialistes sostenen que "mai en democràcia" els partits han fet una utilització d'aquest tipus dels fills d'un candidat.

Defensen a més que el govern espanyol sempre ha estat "transparent" amb l'ús del Falcon, l'avió oficial del president, i que Sánchez l'ha utilitzat exclusivament per a actes institucionals en virtut del seu càrrec.

Resposta del PP

Davant l'anunci d'accions per part del PSOE, el PP ha afirmat que ells no han pujat a les xarxes cap fotografia de Pedro Sánchez ni de la seva família, desmarcant-se dels memes que han circulat per la xarxa de la família en banyador. A la campanya, asseguren, només hi ha imatges dels llocs on s'ha desplaçat Sánchez i puntualitzen que la campanya oficial porta per nom “Falcon Viajes (by Nuevas Generaciones del Partido Popular)”. Fonts del partit asseguren que a les xarxes s'estan compartint imatges que no tenen res a veure amb el PP.