1. Cita intensa de Forcadell i Baños

Reunió intensa la que han celebrat aquest dijous a les sis de la tarda el cap de llista de la CUP, Antonio Baños, i la propera presidenta del Parlament, Carme Forcadell. La trobada, discretíssima, s'ha allargat prop de 40 minuts a les arcades del Palau de la Cambra catalana. Del contingut, cap de les parts n'ha volgut dir res. "Només podem dir que es parla per avançar", han apuntat a El Nacional. Baños i Forcadell

2. C's cau bé als mercats: "és continuïtat"

Potser "el canvi" no és un eslògan que convingui als de Rivera. Els inversors en bons reben amb molta tranquil·litat la possibilitat que el partit taronja sigui decisiu després de les eleccions espanyoles del 20D, si hem de fer cas a Bloomberg Businessweek. Hi veuen una "proposta liberal" on s'hi troben molt còmodes. "Sigui en coalició amb el PP o amb els socialistes, C's representaria la continuïtat política a Espanya", explica Mark Dowding, de BlueBay Asset Management. A Geoffrey Minne, economista d'ING Bank a Brussel·les, i Antonio Barroso, analista de Teneo a Londres, també els cau molt bé "el programa a favor de l'empresa de C's, la seva voluntat de transparència i d'abordar el problema de la dualitat del mercat de treball".

3. El misteriós Manifest Fundacional de DemoCat

El set de novembre, Demòcrates de Catalunya, celebrarà el seu congrés de fundació. Entre els documents que s'hi aprovaran hi ha el reglament del nou partit independentista i un "Manifest Fundacional" de dues planes que s'està acabant de bastir. El document resumeix els principis del partit que, a més del seu independentisme desacomplexat, aposta per una visió social liberal.

4. Consell Polític de la CUP

La CUP reunirà el seu consell polític o el dissabte 31 d'octubre o el 7 de novembre. El conclave, màxim òrgan de decisió entre assemblees, servirà per donar explicacions de les negociacions amb JxSí després que es formi el nou Parlament.

5. Volem en Tardà!

Una cosa tenen clara la direcció, els quadres i les bases d'ERC de cara les eleccions espanyoles i és que, malgrat la renovació, d'alguna manera a la llista hi ha d'anar en Joan Tardà. "Farà falta experiència!", asseguren.

6. Assaig de la Mesa d'Edat

A primera hora de la tarda de dijous El Nacional ha estat testimoni de l'assaig de la Mesa d'Edat del Parlament, la que ha de servir per constituir la Cambra sorgida del 27S. Julià de Jòdar, de la CUP, i Gerard Gómez del Moral, d'ERC, seran els encarregats d'encetar la XIa legislatura. Tots dos s'han trobat amb els responsables de la secretaria general i els serveis de protocol per preparar la sessió. Un cop acabat "l'assaig" i la preparació no han tingut cap recança, com a diputat més gran i més jove, respectivament a deixar-se retratar.

IMG_4704

7. L'alcalde 'estrella' de CDC al Baix

Un dels noms amb més futur dins la pedrera de CDC és l'alcalde de Molins de Rei i diputat electe de JxSí, Joan Ramon Casals. L'alcalde estrella convergent del Baix Llobregat, però, anirà deixant les responsabilitats que tenia al partit  com a secretari executiu de territori i de política municipal de CDC. Casals se centrarà en l'alcaldia i en l'acta de diputat deixant entreveure que al congrés del partit serà rellevat de les seves funcions actuals.

8. Copa de cava austera de De Gispert

La presidenta en funcions del Parlament, Núria de Gispert, ha convidat aquest dijous a tots els funcionaris de la casa a una copa de cava. "És un comiat auster", han assegurat fonts de presidència. El relleu d'Imma Folchi i la nova presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, entre els temes de conversa de la copa.

9. Què li passa a Eduard Voltas?

Eduard Voltas, exsecretari de Cultura del darrer tripartit, és actualment editor del Time Out. A més, ha destacat en els darrers anys per la seva intensíssima activitat a Twitter. Aquesta setmana, però, s'ha acomiadat de la xarxa social i ha despertat tota mena de suspicàcies, entre aquestes, un possible càrrec al govern independentista. De fet, Voltes va participar a la campanya de Junts pel Sí coordinant una àrea electoral concreta.

10.Un vicepresident faldiller

El nou vicepresident del Parlament, el ciutadà José Maria Espejo Saavedra és recordat a la Cambra per una intervenció a l'hemicicle en un ple del passat 23 de juliol. El circumspecte diputat de Ciutadans, va tirar la canya a la joveníssima, ara ja exdiputada d’ICV-EUiA, Lorena Vicioso, mentre defensava la llei del Voluntariat. Saavedra li va proposar a Vicioso des de la tribuna d’oradors: “Lorena, si ens veiem a fora comprovaràs que no sóc tan seriós...”. Una petició que va fer esclatar la Cambra amb un "oooohhh".

Postres de Músic

El general del CNI que repta al diputat d'IU Willy Toledo a batir-se en duel a mort: