La reunió del Consell Polític i del Grup d'Acció Parlamentària de la CUP arrenca amb divisió després d'un dissabte de debat i reflexió de les tretze assemblees territorials de la formació. La divisió es manté, però el guanya posicions. Un a la investidura però no a la proposta d'acord de JxSí. Tot va més just que un pany de cop.

Els números estan repartits. Hi ha territorials que voten a la búlgara pel com n'hi ha d'altres que fan el mateix pel no i han encarregat a tots els seus representants que votin així a Barcelona. Però qui finalment inclina la balança són les organitzacions que integren la CUP: només dues de les onze aposten clarament pel , altres dues tenen dubtes i la resta ja han avançat que votaran no aquest diumenge.

La travessa

Els sis representants de l'assemblea Nord-Oriental apostaran per investir Mas. En la postura contrària s'hi troba la territorial del Baix Llobregat: els quatre delegats seran quatre no, com també el Penedès: els seus cinc delegats defensaran el no.

La CUP de Barcelona cedeix un dels seus cinc representants al i la resta al no. Catalunya Central aposta per la divisió aritmètica: dels quatre, dos estaran pel i dos pel no.  Situació idèntica a la de l'Alt Ter.

Dels tres representants de Terres de l'Ebre, un estaria pel i la resta pel no. Al Maresme-Barcelonès Nord, quatre apostarien per investir Mas i un no. Ponent estaria en tres a favor i dos en contra. El Camp, dels cinc representants, dos votarien a favor i tres en contra. La territorial del Vallès Oriental enviaria al consell polític tres i un no. Els quatre del Vallès Occidental tres estarien pel no i un pel , segons representants de la CUP a Sabadell. Els tres del País Valencià caurien de la banda del no.

Segons aquest càlcul, entre els 57 delegats territorials, de moment, 28 apostarien pel i 29 pel no. Els 11 representants de les organitzacions de la CUP completen el tribunal de Mas fins els 68.

Les organitzacions

D'aquestes només dues, Poble Lliure i Col·lectiu Drassanes, aposten obertament pel .

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SPEC) encara no ha difós el seu sentit del vot i tampoc ho han fet Constituents per la Ruptura, els independentistes que provenen de la plataforma d'Arcadi Oliveres i Teresa Forcades. La resta han optat pel no.