Aquesta setmana, el ple del Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat la personació de JxCat. L’alt tribunal acceptat que puguin defensar el vicepresident Josep Costa, el secretari Eusebi Campdepadrós i els 32 diputats puguin “defensar els seus drets i interessos legítims” en els incidents d’execució contra l’admissió a tràmit de la resolució de resposta a la sentència. Es tracta dels acords de la Mesa del 22 i 29 d’octubre, així com del 29 i 5 de novembre, tots ells impugnats per La Moncloa. Van ser tombats per parlar d'autodeterminació i reprovació del rei Felip VI. El dimarts, el Parlament va aprovar la resolució conjunta de JxCat, ERC i la CUP driblant les advertències del TC

Pel que fa a Josep Costa i Eusebi Campdepadrós, les interlocutòries argumenten que la seva personació “té lloc perquè, en haver estat requerits personalment pel Tribunal Constitucional com a membres de la Mesa; estant directament implicats en aquest incident d’execució de sentència, el seu resultat podria afectar d’alguna manera als seus drets i interessos legítims”.

Pel que fa als 32 diputats de Junts per Catalunya, encapçalats per Elsa Artadi, els magistrats consideren que “els seus drets i interessos legítims podrien veure’s afectats com a conseqüència de la suspensió dels acords anteriorment citats”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat