El PSOE no ha donat cap explicació sobre la trobada i la posterior fotografia del rei emèrit Joan Carles I amb el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, durant el Gran Premi de Fórmula 1 a Abu Dhabi aquest diumenge. "El més interessant és que siguin altres instàncies, en aquest cas la Casa Reial, les que donin les explicacions", s'ha excusat aquest dilluns Esther Peña, portaveu del comitè electoral socialista, en una roda de premsa a la seu del partit.

Joan Carles amb el príncep de l'Aràbia Saudita EFE

EFE

Després d'insistir que els socialistes "no opinen" ni volen entrar en el debat sobre les implicacions de la fotografia, ha assenyalat que al PSOE ni tan sols coneixien l'esdeveniment d'aquest cap de setmana a Abu Dhabi ―la cursa de Fórmula 1― en el qual es va produir la trobada entre el rei i príncep hereu saudita.

La CIA implica Bin Salman en l'assassinat del periodista dissident Jamal Khashoggi a l'ambaixada saudita d'Istanbul, si bé el PSOE ja va expressar fa un mes el seu suport a la "prudència" del govern espanyol, en la seva decisió d'esperar al resultat de la investigació de l'ONU per prendre qualsevol decisió al respecte.

Podemos i Cs critiquen el rei

Podemos i Ciutadans han criticat aquest dilluns el rei Joan Carles I per haver-se fotografiat amb el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, al Gran Premi d'Abu Dhabi de Fórmula 1 d'aquest diumenge. Si bé la formació de Pablo Iglesias ha estat contundent i ha qualificat Bin Salman de personatge "tèrbol", el partit d'Albert Rivera, ferm defensor del sistema monàrquic, ha comentat que la fotografia és "inoportuna".