Ciutadans i Podemos han criticat aquest dilluns el rei Joan Carles I per haver-se fotografiat amb el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, al Gran Premi d'Abu Dhabi de Fórmula 1 d'aquest diumenge. Si bé la formació de Pablo Iglesias ha estat contundent i ha qualificat Bin Salman de personatge "tèrbol", el partit d'Albert Rivera, ferm defensor del sistema monàrquic, ha comentat que la fotografia és "inoportuna". Bin Salman ha estat acusat per la CIA d'ordenar l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi al consolat saudita a Turquia.

Podemos ha assegurat que "mentre el rei emèrit viatja a Abu Dhabi per veure la F1 i es fa fotos comprometedores amb personatges tèrbols com el príncep saudita, PP, PSOE i Cs segueixen bloquejant la nostra sol·licitud perquè comparegui al Congrés".

Joan Carles amb el príncep de l'Aràbia Saudita EFE

EFE

Curiosament, la formació d'Albert Rivera també s'ha sumat a les crítiques a Joan Carles I. A través del seu secretari general, José Manuel Villegas, ha assenyalat que "no era el moment" perquè es produís una trobada entre el rei Joan Carles I i el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman. 

Una posició molt diferent ha tingut el govern espanyol, que ha reiterat aquest dilluns el seu "respecte". "No hem tractat això al govern, és una cosa que és allà i nosaltres tenim el respecte al rei emèrit que es mereix, i res més". Així, la portaveu Isabel Celaá ha tancat la porta a comentar la imatge difosa pel compte de Twitter del Ministeri d'Afers Exteriors de l'Aràbia Saudita.