La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha convidat Unidas Podemos a seure "demà, demà passat o quan vulguin o puguin" per reprendre les negociacions de cara a la pròxima investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Amb tot, ha lamentat el plantejament que fa el partit de Pablo Iglesias que, per asseure's, "volen que el PSOE els confirmi que hi haurà coalició de govern", segons la ministra, un fet que no es produirà.

En declaracions als periodistes després de visitar l'empresa Sevitrade, Montero ha reclamat a la formació morada que s'assegui a parlar del programa i no de la repartició de competències o cadires, que és on es podran "generar confiances". La titular d'Hisenda també ha demanat a PP i Ciutadans que s'abstinguin i que facin oposició un cop hi hagi govern.

De la seva banda, el ministre de Foment en funcions i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha afirmat en declaracions a Telecinco, que a Espanya el bipartidisme ha donat pas a dos blocs que es neguen i no arriben a cap acord. Una situació que ha lamentat perquè considera que no s'està sabent gestionar la pluralitat política.

Ábalos també ha precisat que l'intent de formar un govern de coalició amb Unidas Podemos "va quedar esgotat" al juliol, després de la investidura fallida de Sánchez. I ha precisat "tant per les formes utilitzades" pels representants del partit d'Iglesias i les reflexions posteriors, que "no han facilitat la confiança mútua", com perquè ells "pretenien una mena de cogovern".

Mentrestant, el secretari d'Acció de Govern de Podemos, Pablo Echenique, davant les diferents intervencions dels socialistes en mitjans de comunicació, ha reclamat asseure's a negociar un "acord integral" de govern i que els ministres deixin de "tirar la culpa als altres", a través d'un missatge al seu compte de Twitter.