Els militants del PSC prefereixen Podemos, clarament. Així de taxatiu ha estat fa uns minuts el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. El socialista s'ha mullat a favor de la formació morada, però també ha acceptat que "al final, has de ballar amb qui vulgui".

Iceta ha defensat el posicionament de Sánchez, que deixa la responsabilitat de formar govern en mans de Mariano Rajoy, però que no hi renunciaria si el Rei li ho proposés a ell. "Fins que Sánchez no rebi l'encàrrec, fa bé de no començar a negociar amb altres" ha assegurat.

Tot i això, Iceta també ha advocat per intentar l'acord de govern tripartit amb C's i Podemos, encara que les dues formacions ja han deixat clar que no pensen formar part d'un mateix executiu. "Si ells no cedeixen, molts ciutadans els faran responsables de la repetició d'unes eleccions" ha avisat, "en política tot té costos i si els partits bloquegen una sortida, els penalitzarà".

El secretari general del PSC ha proposat que es comenci a parlar de continguts perquè, segons la seva opinió, els programes dels tres partits tenen punts que s'acosten molt. "No defensar exactament el mateix no impedeix obrir aquest camí" ha afirmat Iceta, que creu que n'hi ha prou que estiguin d'acord amb què s'ha de fer una reforma.

#noestematocar

Preguntat sobre el 38% dels espanyols a favor d'un referèndum a Catalunya, Iceta n'ha fet broma: "Podríem fer un hashtag #estematocar, però no". El socialista creu que un 38% no és una xifra suficient per tirar endavant una proposta com aquesta. D'altra banda, ha criticat un "excés de voluntarisme" a Catalunya i que, després de quasi un mes de govern, "no hi ha projectes de llei".

El primer secretari està "alegre i tranquil" en veure que Rabell és més favorable que el PSC als pressupostos, tot i que ha recordat que l'únic suport possible perquè el Govern "faci el que vol fer" és la CUP.