El PSC de Vilanova i la Geltrú va obrir ahir al vespre una nova esquerda a l'estratègia de la formació que lidera Miquel Iceta de no fer costat a la proposta del Pacte Nacional pel Referèndum. El consistori vilanoví va votar i aprovar una moció de suport al Manifest del pacte, amb els vots dels cinc regidors socialistes. 

La proposta va ser impulsada per CiU i ERC i es va aprovar amb el vot d'aquestes dues formacions, a més de la CUP i el PSC. Només va tenir tres vots en contra, els dels regidors del PP, Ciutadans i una regidora no adscrita, abans de Cs.

Es dóna la circumstància que el consistori vilanoví l'encapçala la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, i va tenir com a alcalde al coordinador del Pacte Nacional, Joan Ignasi Elena.

L'esquerda a Vilanova se suma a altres consistoris que han fet costat al Manifest amb el suport del PSC, com el de Sant Just de Llobregat, que governa el socialista Josep Perpinyà. També a Terrassa es va aprovar el Manifest, en aquest cas però, amb l'abstenció dels socialistes.

Igualment ahir al vespre, l'ajuntament de Girona va votar una moció de suport als inhabilitats pel 9-N amb el vots del PSC, tot i que aquesta no és la postura que ahir mateix exhibia la direcció nacional.