Ritme frenètic. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet avui una ronda de contactes amb Meritxell Batet, Carles Martí i Pere Navarro. L’objectiu, segons han explicat fonts socialistes a El Nacional, ha estat valorar la decisió que aquest divendres s’ha de prendre sobre les primàries en el marc de la comissió executiva del partit.

A hores d’ara, al carrer Nicaragua donen per fetes les primàries, després de “diverses trucades” amb Batet, una reunió amb Martí, i un contacte amb Navarro. Això sí, el criteri general “estès” és repetir els noms de la llista del 20-D.

Així, tot i que s’evita explicar el contingut dels contactes, tot fa indicar que s’ha convençut Meritxell Batet, no només gràcies a Iceta, sinó també a Pedro Sánchez, i demà anunciaria que es presenta. Fins ara, havia estat la número dos del secretari general del PSOE i s’havia presentat a les llistes de Madrid el passat mes de desembre.

Llista completa

A banda de la decisió de qui encapçala la candidatura, s’haurà de decidir les persones que la segueixen. En aquest sentit, des de Nicaragua, preguntats per l’eventualitat d’una llista “de consens”, remarquen la necessitat de desvincular els dos processos.

Entre altres coses, sobre l’elecció de la cara visible del partit a les generals, insisteixen que primer de tot caldrà que cada postulant aconsegueixi els avals necessaris. Pels altres números, en canvi, serà la comissió de llistes qui ho decidirà.

El principal obstacle per repetir inèrcies, per no canviar gaire la candidatura, és l’exsenador Carles Martí. En una entrevista a Efe ha assegurat que es planteja canviar-la de dalt a baix. “Cal repensar tota la llista”, ha reblat.