Gimenells i el Pla de la Font ha rebut amb una cassolada la visita del president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol aquest dissabte. Albiol s'ha fet acompanyar de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i de la 'número u' al Parlament de la demarcació de Lleida, Marisa Xandri. Els tres han donat suport a Dante Pérez, l'alcalde tránsfuga electe en la llista del PSC i que es va passar al PP el dia 8 de novembre en protesta per la decisió dels socialistes de pactar amb els duranistes d'Units per Avançar. A Pérez també l'han recompensat amb el 'número 2' de la candidatura popular per Lleida a les eleccions del 21-D.

Durant el seu recorregut pel poble, els dirigents populars també han estat esbroncats per un bon grup de ciutadans amb crits de "Lladres!", "Fora!", "No volem alcalde del PP!" i "Dante dimissió!": 

García Albiol ha respost a l'escridassada al seu compte de Twitter:

PP: ni un regidor

El PP s'ha apoderat de l'alcaldia de Gimenells i el Pla de la Font encara que només va obtenir 44 vots a les eleccions municipals del 2015, que equivalen al 7,1% dels vots emesos d'aquests dos nuclis, que sumen 1.100 habitants. De fet, el PP no va obtenir ni un dels nou regidors del consistori. El PSC, amb Dante Pérez al capdavant, va obtenir 309 vots, cinc regidories. Convergència i Unió, amb 247 vots, va aconseguir els altres quatre regidors.

Pérez va anunciar el passat dia 8 que estripava el carnet del PSC per no compartir partit amb els "nacionalistes d'Unió", després que Iceta incorporés Ramon Espadaler i d'altres membres del partit duranista a les llistes socialistes. Més tard va anunciar que fitxava pel PP i que no pensava abandonar l'alcaldia.

Pérez, sempre conflictiu, està alineat amb el sector de la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, a les primàries del PSOE. Díaz va perdre a mans de Pedro Sánchez. El PSC no ha protestat gaire, encara que ha demanat la renúncia, atès que considera un frau als electors mantenir l'alcaldia un cop que ha deixar el partit pel qual va ser votat.

En canvi, el PP ha aprofitat el trànsfuga i l'ha situat al número 2 de les seves llistes per Lleida al 21-D. Militants i càrrecs del PP lleidatà han criticat aquesta decisió i s'han queixat que no s'hagi demanat l'opinió de la militància.

El PP té dues alcaldies més a Catalunya: Pontons (Alt Penedès), únic municipi on va obtenir majoria absoluta, i Godall (Montsià), on governa gràcies a un pacte amb el PSC. En aquest darrer cas, el grup més votat va ser Acord per Godall, que obtingué tres regidors, però el PSC, que en tenia també tres, va facilitar la presidència del consistori a l'únic regidor del PP, que havia obtingut 64 vots, un 14,5% del total. En canvi, els pactes postelectorals van deixar sense alcaldia el PP a Badalona i a Castelldefels, malgrat que en ambdues localitats va ser el partit més votat.