Primer va ser El Mundo, i ara El País. La premsa de Madrid insisteix que el govern espanyol ha viscut “la setmana del pànic” davant la possible investidura de Carles Puigdemont.

Així ho deixa clar El País a la portada d’aquest dilluns: “El govern espanyol va transmetre a membres del Constitucional la preocupació pel mal que patiria l’Estat amb la investidura de l’expresident fugat”.

La seva apel·lació al TC va arribar per la “por” i el “vertigen” que va provocar en l’Executiu de Mariano Rajoy el rebuig del recurs per part del Consell d’Estat. La sensació de “pànic” s’allargaria fins a dissabte a la nit, quan el TC va decidir que Puigdemont només podria ser investit presencialment al Parlament, amb prèvia autorització del jutge.

“No hi va haver pressions perquè cap membre del Tribunal Constitucional ho permetria, però sí que es va traslladar el dramàtic quadre en què quedarien les institucions democràtiques amb Puigdemont investit i obligades a actuar després", explica el diari, per afegir que “es va apel·lar a raons d'Estat".

Paral·lelament, aquest diumenge El Mundo també va relatar “les 48 hores de pànic de La Moncloa”, que haurien acabat amb la vicepresident Soraya Sáenz de Santamaría més “qüestionada” que mai.