El diari El País ha proposat que no només es mantingui el 155 mentre no hi hagi investidura, sinó que els partits unionistes ho aprofitin per governar efectivament Catalunya. En un editorial titulat Catalunya no s'atura, el rotatiu demana que es facin propostes i que s'apliquin.

El País posa com a model el que ha fet el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, aquesta setmana a l'anunciar polítiques de connexió entre aeroports catalans. "Un únic ministre del govern [espanyol], el titular de Foment, Íñigo de la Serna, ha exemplaritzat com es pot dur a terme això: la seva proposta d'incorporar l'aeròdrom de Girona com a terminal transcontinental de l'aeroport del Prat, i el seu pla financer a 8 anys vista és clau. Ha de beneficiar els catalans, dinamitzar l'economia, reforçar la complicitat catalano-espanyola i contrarestar el monopoli del discurs tediós i catastrofista dominant", afegeix.

El rotatiu recorda que el govern espanyol governa avui dia Catalunya, i reclama en aquest sentit "que la governi en efecte, amb el suport de Ciutadans".