El nom de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, s’ha incorporat les darreres hores a les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP com a possible candidat per a la investidura en substitució d'Artur Mas, segons ha pogut saber El Nacional. En aquests moments, el president en funcions està reunit al Palau de la Generalitat amb negociadors.

Dins del Palau hi ha en aquests moments el coordinador general de Convergència, Josep Rull, el president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, i el vicepresident del Parlament, Lluís Corominas.

De les propostes que s’han posat fins ara damunt la taula, s’està estudiant la possibilitat que Artur Mas cedeixi la presidència i, a canvi, la CUP aparti els seus diputats més hostils amb l’acord i garanteixi l’estabilitat del Govern, inclosos els pressupostos.

Això provocaria un canvi en l’estructura de Govern acordada dins de Junts pel Sí, atès que podria comportar que Mas assumís el paper de conseller en cap.

Entre els noms que es proposen per ocupar la presidència hi ha el de la vicepresidenta Neus Munté, al qual en les darreres hores s’ha incorporat també el de l’alcalde gironí.