Carles Puigdemont podria buscar refugi fins i tot a Vietnam, encara que pensa en Centreeuropa i l'Orient Pròxim, específicament en Qatar, segons explica El Mundo en un article que signa Ángeles Escrivá, una redactora en cap del diari. Segons Escrivá, a l'Orient Pròxim, Espanya només té tractat d'extradició amb els Emirats Àrabs. "El temptarà Qatar?", es pregunta l'autora, que no anomena cap font més que "l'entorn" i "alguns amics" de Puigdemont.

L'article, titulat "La segona fuga de Puigdemont", ha fet reaccionar el president a l'exili, que ha comparat el diari amb els venedors de "carn tòxica":

La peça, que sembla escrita en algun moment de dificultat, té una dotzena de moments molt surrealistes, que la fan més pròpia del digital satíric El Mundo Today.

Un és l'explicació de la redactora sobre per què el rico Qatar pot ser el destí de Puigdemont. La raó és que el Fútbol Club Barcelona tejió espinosas pero fructíferas relaciones amb aquest país. "Qatar, antic refugi de pirates, amb només un 20% de població autòctona i la resta estrangers amb un altíssim nivell de vida, és una destinació temptadora per anar passant una vida de pròfug entre plaers i és, a més, un país que ja va salvar de dificultats una de les principals institucions catalanes", explica en referència al Barça.

Un altre gran passatge és la justificació de les especulacions sobre un possible exili a Centreeuropa. "El president ha exalçat la lluita eslovena i ha especulat amb la via sèrbia per a Catalunya", escriu, ignorant que és justament del domini de Sèrbia que es van separar les actuals repúbliques que composaven Iugoslàvia, entre altres, Eslovènia.