El Govern s'ha afanyat a replicar a la CUP que no hi ha cap cimera prevista per parlar del referèndum unilateral d'independència (RUI), tal i com reclamen. No només això, fonts de l'executiu han volgut deixar clar que la CUP "no està en condicions de demanar res".

Les relacions entre Govern i cupaires no passen precisament pel seu millor moment i, des de la plaça Sant Jaume no hi ha hagut cap voluntat de dissimular la perplexitat davant del fet que la formació anticapitalista plantegi les seves exigències sobre el RUI. Consideren que aquest grup no està en condicions de fer aquestes demandes després de deixar caure els pressupostos d'aquest any i d'haver "incomplert" el pacte d'estabilitat que havien signat.

Per la seva banda, els cupaires han decidit plantar el Govern, que els havia convocat demà a una reunió per donar-los a conèixer les novetats introduïdes al Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, tal i com va avançar dimarts el president, Carles Puigdemont, al Parlament, i aquest matí ha presentat el vicepresident, Oriol Junqueras.