El Govern ha nomenat avui un ex-alt càrrec del tripartit, José Ignacio García Plata, nou director general de Professorat i Personal de Centres Públics, adscrit al Departament d’Ensenyament.

Des de la conselleria d'Ensenyament se subratlla de manera especial la competència del perfil tècnic de García Plata i la seva experiència en autonomia i direcció de centres per explicar el nomenament.

Això no obstant, es tracta d’un membre de la sectorial republicana d’ensenyament, que ja va ser designat durant el segon govern tripartit subdirector general d’Organització i Qualitat en Centres Educatius. Aquesta circumstància ha provocat una lectura en clau política en un moment en què, més enllà de les dificultats per pactar la investidura amb la CUP, convergents i republicans mantenen damunt la taula les negociacions per a la confecció del nou govern.

Igualment, la setmana passada el Govern va aprovar el nomenament de Fabián Mohedano com a president del Consell Assessor per a la Reforma Horària, adscrit al Departament de Presidència. Mohedano, que va formar part del PSC fins a l’any passat, és un dels fundadors del moviment Avancem, pròxim a ERC, i va formar part de les llistes de Junts pel Sí.