El Govern ha negat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu que hi hagi "cap decisió" sobre la creació d'una borsa de treball per a aturats perquè assumeixin les tasques d'organització del referèndum el mateix dia de la votació, tal com ha explicat aquest matí a Rac1 la secretària general d'ERC i portaveu de JxSí, Marta Rovira. No només això, la portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat que no li consta tampoc que s'estigui "analitzant" aquesta possibilitat.

La consellera ha assegurat que els partits "tenen tot el dret" a estudiar tots els escenaris possibles per a l'organització del referèndum i el Govern també ho fa, però ha deixat clar que "del que fa el Govern de la Generalitat informa el Govern de la Generalitat".

Rovira havia explicat que "l'organització del referèndum està preveient tots els escenaris" i que alguns d'aquests, com les bosses de voluntaris a partir de persones en atur, ja s'està duent a terme en convocatòries electorals els darrers anys, perquè "és legal i s'ha anat fent durant moltes eleccions".

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern i davant les insistents preguntes al respecte, Munté ha evitat explicar les estratègies de l'executiu català per tirar endavant el referèndum, igual com, ha argumentat, tampoc ho fa el Govern de l'Estat pel que fa a la seva estratègia de frenar el procés.

"Per nosaltres el que és substancial és donar compliment al nostre compromís que es diu referèndum. Ens sentim molt reforçats a partir d'una majoria social que és sòlida i transversal", ha assegurat.