El Govern considera “gravíssimes” les declaracions del líder del PP català, Xavier Garcia Albiol, en el sentit que s’haurien donat instruccions als Mossos per evitar detencions arran els disturbis registrats al barri de Gràcia. L’executiu ha posat aquestes declaracions en coneixement dels serveis jurídics per conèixer “fins a quin punt són punibles”.

“No tolerarem de cap de les maneres que es posi en qüestió l’Estat de dret. No hi ha directrius polítiques a la policia, això potser passa a altres llocs, se li hauria de preguntar al senyor Albiol, però això aquí no passa”, ha assegurat la consellera de la Presidència, Neus Munté, que ha qualificat aquestes paraules d’“intolerables venint d’un representant polític d’una formació política democràtica”.

Garcia Albiol ha fet aquestes declaracions aquest matí al faristol del Parlament des d’on ha acusat el Govern d’haver donat instruccions als Mossos d’Esquadra perquè no detinguessin ningú a Gràcia durant la passada setmana d’aldarulls pels desallotjaments del Banc Expropiat.

Crida a l'Ajuntament

Durant la roda de premsa posterior a la reunió el Govern, la consellera ha condemnat la violència que s’ha produït els darrers dies a Gràcia “i la seva justificació”, i ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que “assumeixi una posició de lideratge i de recerca de solucions”. “A l’Ajuntament li toca liderar, prendre decisions, també mediar i no repartir encàrrecs de feines a altres entitats i altres administracions”, ha subratllat.