El president d'ERC, Oriol Junqueras, serà l'únic vicepresident del nou Govern que presidirà Carles Puigdemont, en el qual també tindran un paper destacat Neus Munté i Raül Romeva, d'acord amb l'esquema acordat prèviament al si de Junts pel Sí (JxS).

L'esquema que seguirà el nou Govern de Puigdemont respectarà en bona mesura la pauta prevista per CDC i ERC, especialment pel que fa als noms més destacats de l'Executiu, encara que cal encara veure si es mantindrà exactament el mateix patró de la presidència coral o múltiple oferta a la CUP durant les negociacions, informa Efe.

L'organigrama del nou Govern coincidirà a grans trets amb el model ja apuntat durant les converses amb la CUP i acordat prèviament per CDC i ERC, per la qual cosa la presa de possessió, després de tres mesos i mig amb l'executiu en funcions, no haurà de demorar-se.

Junqueras, número 2

Junqueras assumirà una vicepresidència amb competències en l'àmbit econòmic i pressupostari, Munté es perfila com a consellera de la Presidència i portaveu del Govern, mentre que Romeva, que va ser número 1 de JxSí per Barcelona, controlaria l'àrea internacional de l'Executiu.

Un altre dels homes forts del Govern presidit per Puigdemont serà, segons han apuntat les fonts consultades, Jordi Jané, que continuarà al capdavant de la Conselleria d'Interior. Així mateix, i segons ha indicat TV3, altres noms del nou Govern serien Dolors Bassa (Benestar), Antoni Comín (Salut) i Santi Vila (Cultura), mentre que Meritxell Borràs podria dirigir el Departament d'Ensenyament.

President: Carles Puigdemont

Vicepresident i Economia: Oriol Junqueras

Portaveu i Presidència: Neus Munté

Afers Exteriors: Raül Romeva

Conselleria de Territori i Sostenibilitat: Josep Rull

Conselleria de Salut: Antoni Comín

Conselleria d'Ensenyament: Meritxell Borràs

Conselleria de Benestar: Dolors Bassa

Conselleria d'Interior: Jordi Jané

Conselleria de Justícia: Carles Mundó

Conselleria de Cultura: Santi Vila

(Foto: Carles Puigdemont al ple d'investidura / S. ALCÀZAR)