La consellera de Presidència, Neus Munté, ha assegurat en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern que les eleccions han deixat “absolutament reforçat el full de ruta i el mandat democràtic del 27S”.

És més, segons la consellera, les forces sobiranistes que conformen el Govern no només es mantenen a les urnes sinó que han incrementat percentualment un punt els suports. Per aquesta raó la seva conclusió és que: “El full de ruta manté totalment la seva vigència. No ens belluguem del camí previst, treballant des del Govern i des del Parlament”.

En ser preguntada sobre el referèndum unilateral d’independència, en relació al qual l'ANC ha convocat una consulta, ha recordat que el full de ruta no contempla el RUI però considera “evident” que caldrà estar pendents de les “qüestions que es plantegin des de la societat”.

Segons la consellera, el president ja està treballant en la qüestió de confiança que haurà de presentar el proper mes de setembre al Parlament i ha insistit que no hi ha un acord previ amb cap altra força política.

Interlocutor sense por

Pel que fa el nou govern espanyol, ha mostrat l’interès per tenir un interlocutor a l’Estat per poder dialogar, “que no tingui por de parlar de seure en una taula i abordar directament el repte polític que té plantejat Catalunya”.

Ha assegurat que l’executiu no té cap preferència sobre el color del futur gabinet espanyol “però sí prioritat de tirar endavant el full de ruta” per la qual cosa “els vots de els formacions independentistes no servirà en cap cas perquè es perpetuï al Govern espanyol, el PP i Mariano Rajoy”.

La conclusió de l’executiu en relació als comicis generals, és que “aquest 26 de juny mostra que Catalunya es vota diferent que al conjunt Estat espanyol. Que el 20D es va certificar la defunció de la tercera via i aquest 26-J es certifica la defunció del referèndum”.