Munté i Mas en la reunió del Consell Executiu / EFE

El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat en la seva reunió d’avui el decret on s’estableixen els criteris per a la pròrroga dels pressupostos del 2015. La vicepresidenta en funcions, Neus Munté, ha volgut subratllar que es tracta d’una decisió “totalment normal” i que no afectarà els serveis que els ciutadans reben de l’Administració.

Aquest criteris seran vigents fins que s’aprovin els pressupostos definitius del 2016. El Govern atribueix la pròrroga a la convocatòria mateixa de les eleccions del 27S que ha fet impossible disposar del nou pressupost en vigor abans de l’1 de gener.

Atès que els acords preelectorals de JxSí, posteriorment abordats amb la CUP, preveuen una nova estructura del Govern que s’haurà d’organitzar en grans àrees i amb l’aparició de noves conselleries, el decret preveu l’adaptació de l’estructura del pressupost prorrogat a les reorganitzacions que comportarà aquest nou Gabinet.

En aquest sentit, la previsió és que el pressupost de les unitats creades o modificades s’imputin als departaments que desenvolupaven les funcions afectades.