La portaveu de Presidència, Neus Munté, ha admès avui que el Govern no ha aconseguit tancar encara un consens intern al voltant del projecte del Centre Recreatiu Turístic (CRT) conegut com a Barcelona World.

De fet, segons Munté, l’acord que hi ha dins del Govern en relació a aquest tema és sobre “la necessitat d’avançar en el consens i la revisió del projecte" però no hi ha concreció sobre el calendari o sobre l’abast de la consulta que la setmana passada va proposar el president Carles Puigdemont. “S’hi està treballant, entenc que és necessari que no es demori excessivament en el temps”, ha afegit.

On sí hi ha acord, segons Munté, és en la necessitat d’aconseguir una millora del projecte per garantir "el màxim consens polític, però també social i territorial”. Igualment, hi ha coincidència en què la consulta pot ser una bona eina per desencallar el projecte.

Habitatges buits

D'altra banda, el Govern ha aprovat el reglament que desplega l'impost sobre els habitatges buits. L'impost es començarà a recaptar el proper 1 de març "amb l'objectiu de reduir l'estoc d'habitatges buits i augmentar-ne la disposició per a lloguer social".

El tribut és gradual en funció de la superfície de l'habitatge i, tot i que no té voluntat recaptatòria, es preveuen uns ingressos de vuit milions d'euros, que es destinaran a la compra de pisos per a lloguer social.

El Govern ha aprovat una nova remesa de nomenaments:

Departament de Presidència: - Director General de Mitjans de Comunicació: Jordi del Rio i González - Membres de la Comissió Jurídica Assessora: Marc Marsal Ferret, Alfredo Galán i Galán, Joan Pagès i Galtés, Sonia Ramos i González, Antoni Vaquer i Aloy

Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda: - President de l'Autoritat Catalana de la Competència: Marcel Coderch i Colell - Directora General d'Anàlisi Econòmica: Natàlia Mas Guix

Departament d'Interior: - Director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament: Juli Gendrau i Farguell

Departament de Justícia: - Director general de Modernització de l'Administració: Rosa Anna Castillo i Picas

Departament d'Empresa i Ocupació: - Directora general d'Indústria: Núria Betriu i Sánchez