Catalunya acollirà una de les cinc convencions nacionals del Partit Popular en les quals l’equip del president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, debat el que han definit com “els cinc grans objectius de la legislatura”. El que és el mateix, la contraoferta de Rajoy a les 200 propostes del pacte PSOE-Ciutadans. El futur de Rajoy segueix passant pel Principat.

El Partit Popular vol presentar en aquest format de convenció cinc grans pactes d’Estat: creixement i ocupació; reforma fiscal i finançament; pacte social; pacte per l’educació i pacte per l’enfortiment institucional i la unitat d’Espanya. Catalunya acollirà un d’aquests dos debats: educació o unitat d’Espanya. Serà especialment simbòlic que es discuteixi sobre qualsevol d’aquestes dues matèries a Catalunya però, sobretot, si els populars trien debatre sobre el que ells denominen el “desafiament sobiranista”.

El pacte que proposen inclou una clàusula que obliga a “adquirir un compromís en la defensa de la unitat d’Espanya i la sobirania del seu poble, rebutjant de forma contundent qualsevol projecte sobiranista al marge d’aquests principis i qualsevol intent de consulta i referèndum contrari a l’ordenament institucional i dirigit a suspendre la voluntat sobirana del poble espanyol”.

Rajoy escalfa i busca el caliu de la militància

El PP concretarà en els propers dies l’agenda de les convencions. Un instrument pensat per l’equip de Rajoy per escalfar una possible campanya electoral i per reconnectar amb la militància després de mesos de travessa pel desert. El format, el contingut, les intervencions i els convidats d’aquests actes estan minuciosament controlats per l’organització. L’objectiu és donar ànims recíprocament a l’executiva del PP i als militants. És el que ha passat aquest dimecres a Madrid, on el president en funcions va presumir de la gestió econòmica del govern espanyol en una convenció dedicada al Creixement Econòmic i l’Ocupació.