El diari El Español ha aprofitat la mobilització independentista celebrada ahir durant la Diada i la coincidència en data amb l'atemptat contra les Torres Bessones ara fa quinze anys per unir-ho tot en una sola caricatura. Es tracta d'un dibuix on es veu una avioneta amb una bandera independentista a punt de xocar contra una gran torre tenyida amb els colors de la bandera espanyola. 

El mateix director del diari, Pedro J. Ramírez, l'ha difós per les xarxes socials assegurant que vol mostrar que els independentistes "no podran destruir Espanya". 

La desafortunada vinyeta ja ha causat una forta polèmica a les xarxes socials. Alguns usuaris es pregunten com poden fer aquest símil tenint en compte que en aquell atac van morir gairebé 3.000 persones. D'altres ironitzen i es pregunten quin és l'objectiu de la vinyeta si les torres finalment van caure després de l'impacte dels avions. 

La comparació entre l'atemptat d'ara fa 15 anys i el sobiranisme no és nova. De fet, aquest cap de setmana el ministre Margallo ja va fer unes fortes declaracions en aquest sentit que van aixecar nombroses crítiques. El ministre d'Afers Exteriors espanyol va assegurar que "d'una crisi se'n surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible".

La temperatura a les xarxes al voltant de la Diada no ha fet més que créixer amb piulades com la de Hermann Tertsch, columnista del diari ABC i col·laborador d'EsRadio i 13TV:

Abans havia repiulat això: