El diari israelià Arutz Sheva s'ha fet ressò de la polèmica generada pel diputat de la CUP Benet Salellas després que rebutgés la compareixença a la comissió d'Exteriors del Parlament del president de la Comunitat Israelita de Catalunya, Uriel Benguigui, a qui va titllar de "agent exterior" i membre del "lobby sionista".  

Enmig de la tempesta que s'ha desfermat en comunitats israelianes per les afirmacions de Salellas, el diputat cupaire ha publicat aquest divendres un article a El Nacional en el qual admet que en les seves paraules sobre Benguigui "vaig errar estrepitosament si en algun moment es va poder entendre que anaven referides a la seva condició de jueu".

Arutz Sheva informa que durant la reunió de la comissió d'Exteriors del passat dia 12, el diputat cupaire va atribuir la petició de compareixença del president de la Comunitat Israelita a una reacció d’“agents exteriors” al Parlament, que haurien actuat després que tots els grups van decidir citar a comparèixer el director del Centre Palestí pels Drets Humans, Raji Sourani

 

Avís d'accions legals

L’Associació Catalana d’Amics d’Israel va expressar el seu "rebuig i condemna" a les paraules de Salellas, a les quals va atribuir un “caràcter judeòfob”. “Les acusacions del senyor Salellas titllant el senyor Benguigui de botxí i agent exterior són pròpies de la pitjor tradició antisemita”, assenyala l’ACAI en el comunicat.

Per la seva part, la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya (FCJE) va emetre un comunicat de repulsa en el qual va exigir una "rectificació immediata" a Salellas i una "disculpa pública" a Benguigui. En cas contrari -adverteix-, l'FCJE es reserva l'exercici d'accions legals contra el diputat cupaire, incloses les d'índole penal. L'FCJE assenyala que Salellas repeteix "els més repugnants clixés antisemites que circulaven a Europa durant els dies foscos".

Tempesta a les xarxes

Les paraules de Salellas han desfermat una tempesta a les xarxes que ha continuat després de la publicació a El Nacional de l'article de disculpa del parlamentari de la CUP.