El Parlament celebra avui un ple amb la primera sessió de control als consellers i al president de la Generalitat en sis mesos, després que les negociacions entre JxSí i la CUP per començar la legislatura s'allarguessin fins a la data límit.

L'última sessió de control es va celebrar el 22 de juliol, en l'últim ple de l'anterior legislatura, quan Artur Mas encara era president i quan havien passat només dos dies des que s'havia presentat la coalició independentista de Junts pel Sí.

En aquest ple es votarà una pròrroga pressupostària que ha quedat en suspens, després que la CUP hagi anunciat la seva abstenció i CSQP no hagi dit què votarà. També es produiran, durant tota la tarda, interpel·lacions al govern de Puigdemont per part dels grups parlamentaris. Per tant, avui també serà la primera vegada que els nous consellers s'estrenin intervenint davant la Cambra.

Les negociacions de Sánchez

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, començarà a citar-se avui amb el líders polítics de les formacions que creu que han de conformar un govern pel canvi, després de rebre ahir l'encàrrec del Rei de sotmetre's a la investidura.

No ho té fàcil, ja que durant els últims dies tant des de Ciutadans com des de Podemos han remarcat que un govern que els inclogui a tots dos és “impossible”. Davant d'aquesta negativa, l’única alternativa aritmètica que queda sobre la taula és una investidura que compti amb el suport dels sobiranistes catalans i bascos, proposta que molts barons del partit ja han deixat clar que rebutgen.