La circulació de trens de Rodalies ha quedat interrompuda a Barcelona per la presència de fum als túnels del voltant d'Arc de Triomf. La causa ha estat un incendi del qual es desconeixen les causes però que, segons el Comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, "tot apunta que ha estat fortuït". Els bombers i tècnics d'Adif porten treballant des de la 1 de la matinada per extingir-lo.

El servei finalitza les entrades en els següents punts:

R1: Finalitza a Badalona

R2 nord i R11: finalitza a Sant Andreu Comtal

R2 sud, R4 i Regionals: Inicien o finalitzen a Sants

R3 i R4: A Sant Andreu Arenal

Servei per carretera Sants - Aeroport

A més, la línia 1 del metro només funciona des de plaça Espanya fins a Glòries. Hi ha un servei especial d'autobús alternatiu que connecta ambdues estacions.

Entrant en terreny polític, avui és dia de tribunals. Per una banda, arrenca el judici del cas Nóos a Palma. La infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, el principal investigat, hauran de seure al banc dels acusats a totes les sessions que comencen aquest dimarts i que està previst que durin fins el 30 de juny.

Per l'altra, s'obre la ronda de declaracions del cas Pujol. El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata interroga avui com a testimonis a quatre empresaris per aclarir la procedència de la fortuna de la família Pujol. Els seguiran, demà, l'expresident català Jordi Pujol i la seva dona Marta Ferrusola, i el seu fill gran, Jordi Pujol Jr, dijous.

Al Parlament, tindrà lloc la primera comissió d’acció exterior i cooperació, relacions institucionals i transparència d'aquesta legislatura. El conseller d’afers exteriors, Raül Romeva, compareixerà per informar dels objectius i les actuacions del seu departament i debatre’ls amb els grups.

Al Congrés, es constitueix la Comissió d'Afers Exteriors, un òrgan que des de 2004 presidia l'exportaveu de l'extinta CiU Josep Antoni Duran i Lleida i que ara quedarà en mans de l'expresident de la Cambra Jesús Posada.