El líder dels socialistes i candidat a la presidència de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, intensificarà a partir d'avui les negociacions de cara a la seva investidura i a un possible govern "progressista i de canvi". Sánchez està ara a l'espera de la contraoferta en què Podemos ha estat treballant durant el cap de setmana.

S'arriba en aquest punt de les negociacions en el moment en què es complica la hipotètica investidura de Mariano Rajoy, a causa de la crisi interna del partit i de la dimissió d'Esperanza Aguirre. Dissabte el president en funcions es presentava com a candidat si Sánchez fracassava, però ahir la dimissió d’Aguirre va llençar un dard a Rajoy. Els socialistes ja van demanar al líder popular que seguís el camí de la seva companya de formació.

Colau presenta el programa del MWC

Econòmicament, dia d'inauguració. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presentarà avui el programa d'activitats de la fundació Mobile World Capital, de la qual és presidenta, i que s'emmarca en el Mobile World Congress. Un gran esdeveniment que té com a data la setmana que ve i que arriba en un moment de grans reivindicacions sindicals. TMB, FCG i també Adif han anunciat possibles vagues durant els dies del Congrés.

A més, avui també caldrà estar molt pendent de les executives que celebraran tant el PSC com el PP català. Totes dues formacions celebraran les seves reunions setmanals on posteriorment valoraran l'actualitat política.