Amb les seves declaracions, el ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro ha deixat el jutge Pablo Llarena “amb el cul a l’aire”. Així ho ha assegurat el periodista Ernesto Ekaizer aquest dimecres en una entrevista al programa Versió RAC1. En aquest context ha situat el requeriment que li ha fet avui el magistrat instructor. “La reacció de Llarena és perquè l’han deixat amb el cul a l’aire en el moment en què Alemanya, Bèlgica, el Regne Unit i Suïssa indagaran sobre aquesta qüestió”, ha insistit. El ministre va assegurar que no s'havien destinat diners públics al referèndum, desautoritzant així la causa per malversació.

“El que fa avui Llarena és una escenificació per l’impacte que tenen les declaracions sobre la instrucció”, ha continuat Ernesto Ekaizer, que ha subratllat que qui l’ha desautoritzat és ni més ni menys que el ministre d’Hisenda. En aquest sentit, s’ha preguntat “per què li ha cridat l’atenció avui”, si durant els últims mesos hi ha hagut declaracions en els mateixos termes, fins i tot del president espanyol Mariano Rajoy.

Per altra banda, el periodista ha considerat que al magistrat del Tribunal Suprem “no li hauria costat demanar un informe complet a l’Agència Tributària escoltant les declaracions”, com fan altres jutges instructors. El problema, ha sentenciat, és que la instrucció és “monolítica” en una direcció determinada. “Llarena no és un jutge de garanties, sinó un jutge inquisidor”, ha reblat.

Finalment, sobre la resposta del Tribunal Suprem a la justícia alemanya, Ekaizer ha revelat el que li va dir un jutge de la Sala Segona de l’alt tribunal: "No m'agraden els debats entre jutges per veure qui la té més gran".