Una de les grans incògnites és saber què farà el jutge Pablo Llarena després que la justícia alemanya hagi tombat l'extradició del president Carles Puigdemont per rebel·lió, si optarà per retirar l'euroordre o acceptarà l'extradició per un delicte menor. Segons el periodista Ernesto Ekaizer, però, optarà pel camí del mig.

Ekaizer ha assegurat, en una entrevista al programa Versió Rac 1, que Llarena veu "inacceptable" la resolució del Tribunal Schleswig-Holstein i ho recorrerà al Tribunal Europeu de Justícia de Luxemburg. Així, assegura que la resposta de Llarena no serà la retirada de l’Euroordre, perquè "ja ha estat contestada i "és una decisió inacceptable, amb què s’ha acabat la confiança mútua", i portarà la resolució alemanya a Luxemburg.

Ara doncs, Llarena optaria per lluitar el cas fins al final, sempre segons Ekaizer, tot i que el mateix periodista va assegurar la setmana passada que el magistrat del Suprem s'inclinava per rebutjar l'extradició. La decisió vindria motivada pel fet que el jutge considera "inacceptable" la decisió, tant pel resultat com pel contingut, ja que qualifica l'euroordre d"estranya" i "atípica". 

Així, Ekaizer ha vaticinat que Llarena farà un al·legat dient que les condicions dictades pel tribunal de Schleswig-Holstein són "inacceptables" i internacionalitzarà la qüestió. Segons el periodista, l'al·legat qüestionarà la confiança mútua entre Espanya i Alemanya i fins i tot, l'acord de Schengen. Ja que vol convertir la qüestió "en un afer que impliqui tot Europa".