El periodista Ernesto Ekaizer ha criticat el discurs que ha fet aquest matí el general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, en  l'acte de celebració de la patrona del cos a la caserna de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). "M’ha sorprès el discurs. És un discurs de guerra i no hi ha cap guerra a Catalunya", ha indicat el periodista. Al seu entendre, la intervenció ha estat clarament una crida "a la confrontació", fins a punt que ha semblat que els guàrdies civils eren "a punt per a l'estat de setge". "L’acte d’avui de la Guàrdia Civil crida a la confrontació per l’estil i el to de les paraules", ha insistit.

Ekaizer també s'ha mostrat sorprès perquè en el discurs s'ha reivindicat l'operatiu policial contra els CDR detinguts, "que està sota secret sumarial". "Més enllà del que pugui passar a Sabadell, no hi ha una situació com la que intenten pintar. Sembla que estiguin a punt d’aplicar un estat de setge", ha subratllat. Segons el periodista, la Guàrdia Civil ha fet "un flac favor" a la tranquil·litat a pocs dies de la sentència.

Durant l'acte la Guàrdia Civil ha guardonat Juan Antonio Ramírez Sunyer, el jutge que va iniciar la investigació del procés i que va morir al novembre, i Montserrat del Toro, la lletrada de l'escorcoll a Economia que va marxar pel terrat. "Sense Juan Antonio Martínez Sunyer, el magistrat del jutjat d’instrucció número 13, la instrucció de Llarena no hauria existit", ha recordat Ekaizer.