El periodista Ernesto Ekaizer ha manifestat al Versió RAC1 que l'advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, ha desmuntat el relat de les acusacions amb la declaració del conseller davant del Tribunal Suprem, per les preguntes que li ha fet. "Melero ha anat al cor de tot plegat: hi ha rebel·lió o no hi ha rebel·lió? A través de les preguntes a Forn, ha desmuntat el relat", ha indicat.

"No és una defensa tècnica, és una defensa tecnicopolítica. El que està mostrant l’advocat és que els plans [d’independència] no es van consumar. Per això em reitero: no hi haurà condemna per rebel·lió", ha indicat. Ekaizer ha comparat l'actuació de Melero amb les intervencions al seu entendre fluixes del fiscal Fidel Cadena. "El fiscal Fidel Cadena és la figura més prestigiosa de la Fiscalia, però el seu interrogatori m’ha semblat banal", ha afegit.

Ekaizer ha criticat en canvi l'estratègia seguida per l'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu van den Eynde. "Oriol Junqueras ha fet una exposició política impecable, però això és un judici i penso que és un error greu no haver respost a les preguntes de la Fiscalia; com a mínim, a la Fiscalia", ha indicat.