El periodista Ernesto Ekaizer ha carregat al programa Versió RAC1 contra les filtracions sobre els CDR detinguts que apareixen a alguna premsa, i que donen a entendre que hi ha un incipient terrorisme a Catalunya. "Ha estat un escàndol. Moltes informacions que s'han publicat no són certes. Per exemple, que es provessin els suposats explosius en una pedrera. Ho he preguntat al jutjat i m'han dit que és fals", ha indicat.

Ekaizer desvincula el jutge d'aquesta campanya política, i apunta que les filtracions provenen de la Guàrdia Civil. "Alguns dels acusats han jugat amb foc però no estan acusats de cometre un atemptat. És una operació de caràcter polític i mediàtic. El jutjat es desmarca de la campanya. Les filtracions crec que han de venir de la Guàrdia Civil, més que de la fiscalia", ha afegit.

"A Espanya estem en un estat judicial. Estem en una dinàmica on les forces de seguretat treballen molt vinculades als mitjans de comunicació i pràcticament les seves resolucions es filtren automàticament. Primer als digitals i després als generals. Són com terminals de la Guàrdia Civil", ha advertit als lectors de premsa espanyola.

 

El periodista ha apuntat també que la sentència de l'1-O es podria endarrerir uns dies. "Les deliberacions dels magistrats d'aquest dimarts no s'han fet. Hi ha aspectes que s'han de retocar i això porta un retard. Aquesta setmana no hi haurà sentència i va justa per la setmana que ve", ha dit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat