El periodista Ernesto Ekaizer s'ha mostrat indignat al programa Versió RAC1, per la supeditació dels polítics espanyols al Tribunal Suprem i a d'altres organismes judicials. Ha posat com a exemple la sessió constitutiva del Congrés espanyol, en la qual totes les polèmiques van girar al voltant de la fórmula per jurar la Constitució dels presos polítics electes.

"Tot està centrat en si és legal o no jurar el càrrec amb altres fórmules. Tot això és justícia. Aquí els polítics s’han fet addictes a l’Estat judicial i actuen com a apèndix dels jutges. És dramàtic", ha assegurat.

Segons Ekaizer, Espanya ha passat de ser un Estat de dret a un Estat judicial, i de forma accelerada. "El pas de l’Estat de dret a l’Estat judicial és transparent. No han deixat que passin ni 24 hores. Meritxell Batet va dir que consultarien i immediatament els fiscals Cadena i Zaragoza van demanar que s’apliqués la suspensió dels presos electes", ha apuntat.

Segons el periodista, hi ha un tutelatge judicial de la vida política. "Tenim una tutela. L’hem tinguda al Parlament català i la tenim aquí. La tenim de manera exhibicionista. Per què no deixen que es reuneixi la Mesa del Congrés i decideixi? El fiscal Cadena i el fiscal Zaragoza s’estan posant la careta de Pablo Casado?", s'ha preguntat.

Ekaizer també ha valorat l'actitud contradictòria que van tenir els dirigents de Cs, Albert Rivera i Inés Arrimadas, al ple del Congrés. El primer intentant aturar la sessió amb un posat irritat, i la segona fent dos petons al conseller Josep Rull. "Inés Arrimadas i Albert Rivera juguen a la poli bona i el poli dolent. La cara d’Albert Rivera és la representació de l’odi i en canvi, Arrimadas li va fer dos petons a Rull", ha apuntat.