El periodista Ernesto Ekaizer ha assegurat a RAC1, que l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha fet "una elecció estratègica colossal" exiliant-se a Suïssa, perquè és "pràcticament impossible" que el país helvètic l'extradeixi a Espanya. "L’article 265 del Codi Penal suís requereix la violència en casos de segregació d’una part del territori. I Anna Gabriel no tenia possibilitat d’ordenar violència perquè no era ni tan sols consellera", ha argumentat.

Ekaizer ha recordat que normalment a Suïssa quan es rep una petició d'extradició, es deté la persona reclamada. Però ha apuntat que ja es veurà què passa si es produeix aquest escenari. De moment, Gabriel no està reclamada per Espanya, ja que només hi ha una ordre de detenció en territori espanyol.

"Va abjurar de tot"

El periodista també ha analitzat la declaració de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, davant el Tribunal Suprem, on va explicar que va demanar al president Carles Puigdemont aturar el referèndum de l'1 d'Octubre arran de la intervenció policial, però aquest no hi va accedir.

Segons Ekaizer, Marta Rovira "va fer un striptease integral davant el jutge Llarena, va abjurar de tot". "Els seus mateixos companys es van sorprendre", ha afegit.