El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha marcat aquest dilluns a la tarda les línies vermelles del seu Departament davant de qualsevol cas d'assetjament, abús o agressió a menors a les escoles catalanes, "tolerància zero".  Bargalló ho ha afirmat en una declaració davant dels mitjans arran de les informacions relacionades amb els abusos a menors en escoles catalanes en anys anteriors.

El conseller, ha assegurat que l'escola "és un marc de convivència" on no s'hi pot donar cap tipus de violència. És per això que també ha assegurat que des d'Educació s'han donat instruccions de defensar el menor per sobre de tot. A més, també ha remarcat que en aquests casos cal activar els protocols necessaris i denunciar-los a Fiscalia i als Mossos d’Esquadra.

Bargalló ha tancat les seves declaracions recordant el compromís del Departament contra els abusos a alumnes i que "sempre estarem al costat de les famílies”. Per aquest motiu, ha anunciat que el Departament es posa a disposició de les famílies afectades per revisar casos passats i reobrir expedients i fos necessari. Alhora, el conseller també ha avançat que les famílies que hagin viscut aquest tipus de casos que no són públics es poden posar en contacte amb Educació.