Primera reacció de JxCat després de la nova polèmica entre els socis independentistes al Govern. El portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha considerat aquest dijous que el president del Parlament, Roger Torrent, ha de mantenir el "to institucional" i el "rigor" i no "caure en discussions partidistes". En declaracions al programa Planta Baixa de TV3, Pujol també ha acusat Torrent de no dir "la veritat" quan assegura que "alguns membres de la Mesa han primat acords amb Ciutadans per fomentar la competència" amb el seu partit. "El que explica no és veritat i s'ha demostrat en aquests anys de legislatura, que van arrencar el gener de 2018 i que han continuat el gener del 2020", ha defensat Pujol. 

La polèmica arriba després que un micròfon obert traís aquest dimarts al vicepresident de la cambra, Josep Costa, durant la reunió de la Mesa. Just a l'inici de la reunió, i quan es pensava que encara no tenia el canal d'àudio connectat, Costa va trucar a Joan Garcia, de Ciutadans, per demanar-li que l'ajudes a permetre que l'entrega del romanent del Parlament pel coronavirus es fes per transferència bancària i no amb un xec. "Cal evitar com sigui la foto Torrent-Aragonès donant-se un xec per lluitar contra el coronavirus", hauria dit Costa, segons diverses fonts presents a la reunió consultades per aquest diari.

Pujol ha evitat pronunciar-se sobre aquests fet perquè ha defensat que no és moment, en mig de la crisi sanitària, d'entrar en "polèmiques" i "picabaralles". El que sí que ha volgut deixar clar és que s'ha "demostrat durant tota la legislatura" que no s'ha premiat els pactes fora de l'àmbit independentista. "Estem davant una situació que demana una dosis de responsabilitat absoluta. El paper del president ha de ser més pulcre que mai. Jo no entraré en polèmiques ni picabaralles", ha defensat Pujol, que ha demanat "impregnar-se de l'esperit del president de la Generalitat" de posar el coronavirus "al centre de tot".​