El portaveu de Junts per Catalunya (JxCat), Eduard Pujol, ha considerat avui que el president a l'exili, Carles Puigdemont, ha de "poder ser president i manar", és a dir, ha d'assumir una presidència plena de la Generalitat i no un lloc simbòlic. Segons ha indicat en unes declaracions a Catalunya Ràdio, la fórmula que permeti desbloquejar la investidura se segueix negociant entre JxCat i ERC, però ha coincidit amb l'altra portaveu de la seva formació, Elsa Artadi, en el fet que Puigdemont no pot ser un president simbòlic.

"Entenc que el president ha de fer de president i ha de manar", ha precisat aquest mateix portaveu de Junts per Catalunya abans de referir-se a les negociacions amb ERC. "JxCat i ERC -ha explicat Eduard Pujol- coincidim que tenim un mandat molt clar de les eleccions, que és formar Govern, plantar cara a la indignitat de la repressió que estem patint i fer això conjuntament amb totes les forces, perquè el que passa ens obliga a buscar la unitat".

Pel que fa a la proposta de reforma de la llei de Presidència i del Govern, que JxCat ha presentat en solitari i sense consensuar amb ERC, Pujol ha indicat que té com a finalitat accelerar els terminis i que pugui ser aprovada com més aviat millor al Parlament. "Ens demanen efectivitat i això és el que fem", ha argumentat, al mateix temps que defensava la necessitat de "posar un gran mirall en el qual es vegin reflectides totes les deficiències democràtiques de l'Estat espanyol".

Després d'apuntar que si ahir no hi havia cap representant de JxCat a l'acte de solidaritat amb Junqueras que es va celebrar a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) és perquè no coneixien la convocatòria, Eduard Pujol ha volgut deixar clar que el líder d'ERC i la resta de presos independentistes compten amb tot el suport de la seva formació.