El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha qüestionat aquest diumenge l'eventual suport a la moció de censura impulsada pel PSOE al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. "155 per 155, on és el canvi?", s'ha preguntat.

En declaracions des de l'Aplec del Cargol de Lleida, Pujol ha assegurat que li costa molt veure les diferències entre els que han aplicat l'article 155 de la Constitució a Catalunya, en referència al govern del PP, i els que de "manera seguidista" l'han secundat, en referència al partit socialista.

Per aquest motiu, Pujol ha afirmat que qualsevol suport per part seva "passa per un 'no' del PSOE a la repressió, a jugar amb la democràcia i a flirtejar amb els que no defensen la libertad"."¿Què hi guanya Catalunya amb la possibilitat d'aquest canvi a la Moncloa si no és així?", s'ha qüestionat.

A més, el portaveu ha lamentat que des del PSOE continuïn "amb la política del furor del convers, de la mala rèplica, d'actituds de dretes com el PP". Per això, Pujol ha avisat que per donar suport a la moció els socialistes haurien d'admetre que es van equivocar sobre l'abast real del 155 i que hi ha presos polítics, així com permetre que els presos i exiliats puguin ser consellers.