El diari britànic Financial Times, el més influent en economia, ha dedicat el seu editorial al nou govern espanyol, i en ell crida el president espanyol, Pedro Sánchez, i el president català, Quim Torra, a dialogar aprofitant el nou escenari. "Dialogar no pot ser res més que positiu. Els líders polítics de Madrid i de Catalunya han de trobar la manera de rebaixar la tensió i de resoldre les divisions", indica.

Segons el diari, aquest diàleg només pot prosperar si és per millorar l'autogovern català dins de l'Estat espanyol, i descarta la negociació d'un referèndum pactat perquè al seu entendre tombaria el govern espanyol. En aquest sentit adverteix ERC que si segueix insistint en el dret a l'autodeterminació "tard o d'hora això representarà una diferència insuperable amb els socialistes"

Financial Times

El Financial Times adverteix que amb la fragilitat de la investidura és evident que "els problemes estan a l'aguait" per a Sánchez, perquè pot perdre votacions de forma habitual al Congrés. Per això es conforma que Sánchez sigui capaç de "calmar els ànims". "Serà jutjat per això", subratlla. "No és probable que l'oposició agressiva cedeixi. Però el pragmatisme del poder, fins i tot tenint l'extrema esquerra com a soci, pot ajudar a restaurar part de l'equanimitat política per la qual l'Espanya moderna va ser reconeguda un dia", conclou.

El diari discrepa de les acusacions de traïció que el PP, Vox i Cs han llançat contra Sánchez, i les qualifica de "ridículament exagerades".