El líder d’ECP, Xavier Domènech, ha criticat la buidor de l’oferta de diàleg de la qual presumeix el govern espanyol. En concret, Domènech ha assegurat que és incompatible parlar de diàleg mentre s’incentiva la judicialització de la política amb un degoteig constant de detinguts.

En roda de premsa, Domènech ha afirmat que diàleg “no és que Soraya Saénz de Santamaria tingui un despatx al carrer Mallorca i vagi agafant l’AVE” i ha reivindicat que “no detens les parts mentre dialogues”.

En aquest sentit, ha anunciat que En Comú Podem presentarà una proposició de llei al Congrés per derogar la reforma del Tribunal Constitucional (TC) que dóna poders al tribunal per executar les sentències. Domènech confia a rebre el suport de la majoria de la cambra.

A banda, el diputat ha denunciat que l’Estat espanyol ha apostat per la pràctica de recórrer constantment qualsevol iniciativa legislativa catalana. Un fet que, segons Domènech, no té precedents a Europa.

En qualsevol cas, ECP treballa per impulsar una comissió al Congrés sobre la crisi territorial que inclogui el cas de Catalunya.